top of page
Поиск
  • Фото автораirvikt

РЕФЛЕКСІЯ. Скринька. Частина 1

Обновлено: 1 июн. 2020 г.

Рефлексія - дуже важливий, але доволі часто знехтуваний момент для ефективної побудови уроків. Чому це важливо?

Коли ми розробляємо урок, підбираємо інформацію, методи та прийоми варто усвідомлювати наскільки вони оптимальні для взаєиодії з учнями, чи спрацюють вони.

Саме рефлексія дозволяє знайти свої слабкі сторони та удосконалити процес навчання.

Учні, що беруть участь у створенні уроку, звичайно, відчуватимуть більшу відповідальність та будуть зацікавленішими у його "удачі".


Доречною мені здається скринька "Відгуків та пропозицій" у класі. Вона може бути анонімною, щоб учні не соромилися писати свої думки. Укінці уроку спочатку кожен бажаючий (а далі, я упевне, що схоче більшість) залишить меседж для учителя "Що було круто", а що - ні.


Звісно, деякі педагоги можуть ставитися скептично до такої ідеї, але ж наше завдання - навчити і показати на власному прикладі, що потрібно увесь час удосконалюватися. Це головне для ефективного учителя, яким ми прагнемо бути.

Скринька також дозволить налагодити стосунки довіри та співпраці з дітьми, адже вони побачать, що ви - небайдужа людина, а той, хто готовий до змін і партнерства, той, хто уміє почути.

Скриньку, на мою думку, потрібно повісити на виході з класу та додати яскраву табличку з запитаннями чи вказівками, щоб учні завжди пам'ятали, що Ви від них хочете та не забували про взаємодію.


25 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page